Festa per Adriana Nicolau

L’Anna havia organitzat una festa descomunal per celebrar que acabava la carrera. Jo hi vaig anar amb la Paula perquè la Carme estava a la platja i no podia venir. Veníem de fer unes birres amb la gent de la facultat perquè s’havien acabat els exàmens, i quan vam arribar eren les dotze i la casa ja estava plena de gent, la majoria perfectes desconeguts. L’Anna havia decorat la casa amb un gust fantàstic, tota de blanc, i amb una il·luminació que no sé d’on havia tret però que era una passada – segurament la hi devia haver deixat el Marc, que treballava de tramoista en un teatre de la Guineueta. Hi havia gent fins i tot al rebedor, un munt de gent amb còctels, fumant, i al menjador una taula perfectament parada i plena d’ampolles i de copes i un noi darrere, fent de cambrer. L’amfitriona ens va veure de seguida i ens va venir a rebre. Portava un vestit de xàrleston amb lluentons i una copa triangular de martini, “Increïble, nenes, increïble!”, va petonejar i va marxar. La Paula i jo vam anar a la taula de begudes amb el noi que, en un moment, s’havia tret la camisa i ara anava només amb pantalons i llacet negre al coll. “Ens poses uns martinis com el de l’Anna, guapo?” “Com el de qui?” “De l’Anna” “No sé– ” “No saps qui és l’Anna? Doncs la noia de la casa! Qui t’ha convidat?” “Ah… sí? És que hi ha molta gent”. Vaig fer una ullada enrere. Només entre el menjador i el rebedor hi devien haver unes 70 persones. Sonava una cançó de James Brown. Em vaig tornar a girar. “Però… coneixes l’Anna o no?” “Mmmm… jo he vingut aquí perquè una tia m’ha promès que si aguantava una hora fent de cambrer, se n’anava amb mi a desfer el llit de l’habitació de matrimoni… el martini, guapes.” La gent anava molt mudada o com a mínim feia la impressió que havien volgut vestir-se amb les seves millors gales; i tothom semblava estar en el seu millor moment, cosa que s’entén tenint en compte que la festa havia començat a les set de la tarda. Feia la sensació que tota la gent de la sala es movia lligada per una certa harmonia de l’ambient. La Carol, que també estava allà, ens va explicar que l’Anna havia preparat uns canapés boníssims i que acabat el sopar l’havien fet pujar a una cadira i li havien posat una calavera a la mà i l’Anna havia recitat un fragment molt profund de no sabia què i ho havia fet molt bé i l’havien aplaudit. La Paula i jo vam aconseguir arribar a la terrassa i allà uns flipats estaven fent anar una corda. Unes nenes amb vestits de seda rosa i tacons intentaven saltar alhora i queien a terra i es tiraven els cubates per sobre. Sonava Blue suede shoes. Uns nois francesos que hi havia mirant-s’ho ens van dir que aquella era la millor festa on havien anat mai i que des de les set havien begut 14 còctels, tots diferents. La Paula es va quedar parlant amb els nois i vaig anar un moment al lavabo. Hi havia una japonesa esperant-se que em va dir “Tú también vas al institut del teatre? Allí todas las chicas son lesbianas, verdad?” [mirada lànguida] “Y me encanta esta canción… Lou Reed me encanta, me encanta. Aguántame esto.” La japonesa va entrar, vaig agafar el cubata i vaig marxar a l’altre lavabo. Després vaig intentar sortir a la terrassa però no vaig poder, perquè el cambrer s’havia enfilat a la taula de les begudes i estava dirigint la gent perquè ballessin un cha-cha-cha. Una mà em va engrapar per la cintura, em va fer donar la volta i em vaig trobar de morros amb uns ulls de cinc colors i una veu greu que deia “Tu balles amb mi” amb gust de ballantines. Un, dos, tres, cha-cha-cha, regálame este baile corazón, ya entre tus brazos me entregas tu calor, cha-cha-cha. La veu amb gust de ballantines em va oferir el que quedava del seu wiskhy mentre una mà inusualment ferma m’agafava per l’esquena, y nuestros cuerpos se juntan con pasión, cha-cha-cha. I ara, una lenta. I el cambrer: “No us separeu!” I nosaltres vam ballar la lenta. Després la veu va dir que era el moment de tornar a tenir un còctel a la mà i ens el vam servir nosaltres mateixos, perquè la noia aquella del cambrer havia tornar a pagar el que devia. Llavors vaig proposar d’anar a buscar la Paula però a la terrassa no hi havia ni la Paula ni la corda ni les nenes de rosa, sinó una parella que ballava swing com si fossin a un local clandestí de l’alemanya nazi i un grup de gent que mirava, i encara un dels nois d’abans que em va dir “Ta copine est partie avec mon ami, hehe, je ne sais pas où ils sont maintenant”. Va resultar que la veu de whisky i el noi francès eren estudiants de teatre, també, i al cap d’una estona d’estar amb ells havia après a ballar swing i m’adonava que era totalment necessari que ens comportéssim la resta de la nit com si fóssim el Dalí – que era el francès-, la Gala – o sigui, jo-, i un paparazzi que els anava al darrere – seria el de la veu de whisky. Dalí i Gala, gràcies al maquillatge del meu bolso, van fer furor al menjador i quan vam arribar al rebedor, Dalí em va dir “Princesa, fa massa temps que no cremem junts una nit fins que es faci de dia”. Mentrestant, el paparazzi ens feia fotos mentre en Salvador assegurava que l’única diferència entre ell i un boig era que ell no estava boig, i em feia petons als peus. Llavors, el paparazzi va dir que tenia un amic que vivia a tres o quatre carrers, i que celebrava una festa molt més à la page, i que allà hi havia molts artistes i que era realment el que convenia a una parella tan il·lustre com nosaltres. Jo em vaig negar a sortir de casa l’Anna sense saber on era la Paula, i el que ara era el meu marit va dir que no pensava baixar al carrer sense barret. Just llavors va passar la Paula arrossegant un noi, va professar a crits i abraçades el seu amor per mi i va dir que calia que l’endemà parléssim, amb urgència. El paparazzi havia anat a la cuina i havia tornat amb un pa de quilo que vam foradar i vam plantar al cap del meu marit, que estava com mai. A l’ascensor, el paparazzi va fer fotos de nosaltres tres i la càmera dins el mirall i, per un moment, la mà ferma estava altre cop posada sobre la meva esquena. Després arribàvem a la festa dels artistes i el fotògraf va anunciar la nostra entrada amb gran solemnitat. Vam tenir un èxit fulminant, ens van demanar quina música volíem i vam reobrir el ball amb Misirlou. El paparazzi ens va servir un san francisco i just quan començava a trobar-me malament el meu marit em va deixar per una noia amb el cabell blau fins al cul. Vaig aconseguir el braç d’un sofà i el paparazzi va venir sense fer-me fotos, i em va portar fins a un balcó. Vaig mirar com a través dels plàtans alguns cotxes passaven pel carrer, molt avall. Eren petits. El vòmit es va desfer en l’aire mentre queia. No sé d’on, el meu fotògraf va treure una ampolla d’aigua que em va tirar per sobre. Després una altra, i una altra, i encara més, i es llençava el raig d’aigua per sobre i després a mi. Els cotxes eren petits. A dins sonava alguna cosa de drum’n’bass. L’aigua queia i es perdia avall, i la mà ferma era una altra vegada rodejant la meva esquena. Hi havia llums al voltant. El meu fotògraf em va preguntar que si volia que m’ensenyés el mètode fotogràfic més antic de tots, la càmara fosca. Vaig riure. La mà va agafar la meva mà. A dins, hi havia una llum tènue i moltíssima gent ballava amb els braços amunt, seguint un ritme punyent. L’aire estava carregat d’un fum dens de marihuana. Als voltants, sofàs plens de gent fumant i preparant ratlles, i una noia punxant al final de la sala. La veu de whisky va enfilar un passadís i jo el vaig seguir, agafada. Davant d’una porta blanca es va aturar, la va obrir lleugerament i es va girar per mirar-me amb cinc colors, demanant  consentiment. Vaig inclinar-me cap a un costat sense voler i vaig posar la mà a la paret i vaig somriure feblement i vaig dir sí, i vam entrar. El meu fotògraf, quan vam ser els dos a dins, es va girar de seguida i va empènyer la porta per tancar-la, i així em vaig quedar entre dos braços i no veia res però vaig notar com s’acostava, s’acostava s’acostava i notava la calor del seu cos tenia uns llavis confortables, humits, i la pulsació electrònica ens arribava a través de la porta i la veu em va posar el cap contra la fusta de la porta i em va agafar el coll posant-me la mà ferma dins els cabells, com una pinta. Els petons eren humits i fondos, confortables. Llavors va començar a posar les mans a banda i banda de les meves cuixes, i les mans eren fermes però suaus, i mentre la música em perforava el seu cos se m’arrapava i va pujar una cama per tallar-me el pas i  serrar-se contra el meu centre, i la vaig notar, tensa contra la meva panxa. Mentre estàvem així vaig començar a moure les meves mans i les vaig ficar per sota de la seva camisa, i alhora la veu m’estava devorant el coll i vaig adonar-me que començava a fer uns esbufecs més forts que es barrejaven amb les pulsacions que venien de la sala i la mà ferma s’apropava més i m’acariciava les calcetes, i jo em notava el cor cada vegada més ràpid mentre descordava els botons de la camisa del fotògraf. Em va apartar la tela i així, de cop, em va ficar dos dits i jo m’estava tornant boja i cada vegada panteixava més fort. Li vaig agafar l’esquena amb força i el vaig esgarrapar, i ell m’empenyia contra la porta i m’oprimia els llavis amb els seus, humits, confortables. I li vaig tocar per sobre dels pantalons i la tenia dura, duríssima, i va dir “Et vull veure la cara quan et folli” i vaig notar com apartava una mà i palpava la paret buscant l’interruptor. Vaig sentir un clic i una gran llum, i vaig haver de tancar els ulls perquè em feia mal. Ell m’estava tocant, em tocava, i jo estava cada vegada més calenta, fins a no poder més, i poc a poc vaig anar obrint els ulls i veia el sostre blanc, veia el sostre blanc i la veu em ficava els dits i jo cridava i pensava que em moria. I després d’aquella bogeria que no s’acabava mai i cada cop m’acostava més al límit em va mirar amb aquells ulls de cinc colors, de cop em va agafar fort amb les dues mans i em va pujar en braços, posant-me contra la porta, que vibrava de tant forta com estava la música, de manera que jo estava més amunt que ell, per sobre de la seva espatlla. Llavors vaig poder veure l’habitació i davant nostre davant de la porta hi havia un llit amb una persona, hi havia una persona estirada sobre el llit sense desfer, un noi estirat recte al llit i amb els braços posats al llarg del cos, el noi estava pàl·lid molt pàl·lid i tenia els ulls tancats, gairebé vaig pensar “no pot ser” i la veu em va estripar les calcetes i me la va ficar fins al fons en un moviment brusc, em va empènyer contra la porta vaig veure que al noi la cara se li marcava, era com si l’escultor hagués continuat traient el marbre més enllà del necessari i tenia unes conques dels ulls molt enfonsades, i les galtes xuclades i una barbeta punxeguda que apuntava cap amunt, era tan nítid i vaig notar un dolor que volia dir que m’havia tocat la paret de l’úter i la va treure a poc a poc i me la va tornar a ficar, portava roba negra elegant amb un clavell al trau i mentre m’adonava de tot això un crit que em pujava per la tràquea, més amunt, per la gola i encara més amunt i més agut, en direcció al cervell em va estripar la veu, el crit s’estripava mentre el fotògraf em clavava amb moviments bruscos contra la porta i alhora jo cridava sense interrupció, l’alcohol se’m refredava a les venes, mirava aquell cos immòbil i m’adonava del detall estúpid de les sabates brillants, les sabates de xarol del cadàver que vaig veure dissabte brillaven.

—-

Anna había organizado una fiesta descomunal para celebrar que acababa la carrera. Yo fui con Paula porque Carme estaba en la playa y no podía venir. Veníamos de tomar unas cañas con la gente de la facultad porque se habían acabado los exámenes, y cuando llegamos eran las doce y la casa estaba llena de gente, la mayoría perfectos desconocidos. Anna había decorado la casa con un gusto fantástico, toda de blanco, y con una iluminación que no sé de dónde había sacado pero que era una pasada –seguramente se la había dejado Marc, que trabajaba de tramoyista en un teatro de la Guineueta. Había gente incluso en el recibidor, un montón de gente con cócteles, fumando, y en el comedor una mesa perfectamente puesta y llena de botellas y de copas y un chico detrás, de camarero. La anfitriona nos vio enseguida y vino a recibirnos. Llevaba un vestido de charlestón con lentejuelas y una copa triangular de Martini, “¡Increíble, niñas, increíble!, besuqueó y se fue. Paula y yo fuimos a la mesa de las bebidas con el chico que, en un momento, se había quitado la camisa y ahora iba sólo con pantalones y lacito negro al cuello. “¿Nos pones unos martinis como el de Anna, guapo?” “¿Como el de quién?” “De Anna” “No sé-” “¿No sabes quién es Anna? ¡Pues la chica de la casa! ¿Quién te ha invitado?” “Ah… ¿sí? Es que hay mucha gente”.  Eché un vistazo atrás. Sólo entre el comedor y el recibidor debía de haber unas 70 personas. Sonaba una canción de James Brown. Me volví a girar. “Pero… ¿conoces a Anna o no?” “Mmmm…yo he venido aquí porque una tía me ha prometido que si aguantaba una hora de camarero, se iba conmigo a deshacer la cama de la habitación de matrimonio…el martini, guapas.” La gente iba muy arreglada o por lo menos daba la impresión de que habían querido vestirse con sus mejores galas; y todo el mundo parecía estar en su mejor momento, cosa que se entiende teniendo en cuenta que la fiesta había empezado a las siete de la tarde. Daba la sensación de que toda la gente de la sala se movía ligada por una cierta armonía del ambiente. Carol, que también estaba ahí, nos explicó que Anna había preparado unos canapés buenísimos y que terminada la cena la habían hecho subirse a una silla y le habían puesto una calavera en la mano y Anna había recitado un fragmento muy profundo de no sabía qué y lo había hecho muy bien y le habían aplaudido. Paula y yo conseguimos llegar a la terraza y allí unos flipados estaban jugando a la comba. Unas niñas con vestidos de seda rosa y tacones intentaban saltar a la vez y caían al suelo y se tiraban los cubatas por encima. Sonaba Blue suede shoes. Unos chicos franceses que estaban mirando nos dijeron que era la mejor fiesta a la que habían ido y que desde las siete habían bebido 14 cócteles, todos distintos. Paula se quedó hablando con los chicos y fui un momento al lavabo. Había una japonesa esperando que me dijo “¿Tú también vas al institut del teatre? Allí todas las chicas son lesbianas, ¿verdad?” [mirada lánguida] “Y me encanta esta canción…Lou Reed me encanta, me encanta. Aguántame esto.” La japonesa entró, cogí el cubata y me fui al otro lavabo. Después intenté salir a la terraza pero no pude, porque el camarero se había subido a la mesa de las bebidas y estaba dirigiendo a la gente para que bailasen un chachachá. Una mano me agarró por la cintura, me dio la vuelta y me topé de morros con unos ojos de cinco colores que decían “Tú bailas conmigo” con sabor a ballantines. Un, dos, tres, chachachá, regálame este baile corazón, ya entre tus brazos me entregas tu calor, chachachá. La voz con sabor a ballantines me ofreció lo que quedaba de su whisky mientras una mano inusualmente firme me cogía por la espalda, y nuestros cuerpos se juntan con pasión, chachachá. Y ahora, una lenta. Y el camarero: “¡No os separéis!” Y nosotros bailamos la lenta. Luego la voz dijo que era el momento de volver a tener un cóctel en la mano y nos lo servimos nosotros mismos, porque la chica aquélla del camarero había vuelto a pagar lo que debía. Entonces propuse ir a buscar a Paula pero en la terraza no estaban ni Paula ni la comba ni las niñas de rosa, sino una pareja que bailaba swing como si estuvieran en un local clandestino de la alemania nazi y un grupo de gente que miraba, y aún uno de los chicos de antes, que me dijo “Ta copine est partie avec mon ami, hehe, je ne sais pas où ils sont maintenant”. Resultó que la voz de whisky y el chico francés eran estudiantes de teatro, también, y al cabo de un rato de estar con ellos había aprendido a bailar swing y me daba cuenta de que era totalmente necesario que nos comportáramos el resto de la noche como si fuéramos Dalí –que era el francés-, Gala –o sea, yo-  y un paparazzi que les iba detrás –sería el de la voz de whisky. Dalí y Gala, gracias al maquillaje de mi bolso, causaron furor en el comedor y cuando llegamos al recibidor, Dalí me dijo “Princesa, hace demasiado tiempo que no quemamos juntos una noche hasta que se haga de día”. Entre tanto, el paparazzi nos hacía fotos mientras Salvador aseguraba que la única diferencia entre él y un loco era que él no estaba loco, y me besaba los pies. Entonces, el paparazzi dijo que tenía un amigo que vivía a tres o cuatro calles, y que celebraba una fiesta mucho más à la page, y que allí había muchos artistas y que era realmente lo que le convenía a una pareja tan ilustre como nosotros. Yo me negué a salir de casa de Anna sin saber dónde estaba Paula, y el que ahora era mi marido dijo que no pensaba bajar a la calle sin sombrero. Justo entonces pasó Paula arrastrando a un chico, profesó a gritos y abrazos su amor por mí y dijo que teníamos que hablar al día siguiente, con urgencia. El paparazzi había ido a la cocina y había vuelto con un pan de quilo que agujereamos y plantamos en la cabeza de mi marido, que estaba como nunca. En el ascensor, el paparazzi hizo fotos de nosotros tres y la cámara dentro del espejo y, por un momento, la mano firme estaba otra vez puesta sobre mi espalda. Después llegábamos a la fiesta de los artistas y el fotógrafo anunció nuestra entrada con gran solemnidad. Tuvimos un éxito fulminante, nos pidieron qué música queríamos y reabrimos el baile con Misirlou. El paparazzi nos sirvió un san francisco y justo cuando empezaba a encontrarme mal mi marido me dejó por una chica de cabello azul hasta el culo. Conseguí el brazo de un sofá y el paparazzi vino sin hacerme fotos, y me llevó hasta un balcón. Miré cómo a través de los plátanos algunos coches pasaban por la calle, muy abajo. Eran pequeños. El vómito se deshizo en el aire mientras caía. No sé de dónde, mi fotógrafo sacó una botella de agua que me tiró por encima. Después otra, y otra, y todavía más, y se tiraba el chorro de agua por encima y luego a mí. Los coches eran pequeños. Dentro sonaba algo de drum’n’bass. El agua caía y se perdía abajo, y la mano firme estaba rodeando de nuevo mi espalda. Había luces alrededor. Mi fotógrafo me preguntó si quería que me enseñara el método fotográfico más antiguo de todos, la cámara oscura. Me reí. La mano cogió mi mano. Dentro, había una luz tenue y muchísima gente bailaba con los brazos arriba, siguiendo un ritmo penetrante. El aire estaba cargado de un humo denso de marihuana. Alrededor, sofás llenos de gente fumando y preparando rayas, y una chica pinchando al final de la sala. La voz de whisky se fue por un pasillo y yo lo seguí, cogida de la mano. Delante de una puerta blanca se paró, la abrió ligeramente y se giró para mirarme con cinco colores, pidiendo consentimiento. Incliné mi cabeza hacia un lado sin querer y puse la mano en la pared y sonreí débilmente y dije sí, y entramos. Mi fotógrafo, cuando estuvimos los dos dentro, se giró enseguida y empujó la puerta para cerrarla, y así me quedé entre dos brazos y no veía nada pero noté cómo se acercaba, se acercaba, se acercaba y notaba el calor de su cuerpo tenía unos labios confortables, húmedos, y la pulsación electrónica nos llegaba a través de la puerta y la voz me puso la cabeza contra la madera de la puerta y me cogió el cuello poniéndome la mano firme dentro del cabello, como un peine. Los besos eran húmedos y hondos, confortables. Entonces empezó a poner las manos a lado y lado de mis muslos, y las manos eran firmes pero suaves, y mientras la música me perforaba su cuerpo se me pegaba y subió una pierna para cerrarme el paso y estrecharse contra mi centro, y la noté, tensa contra mi vientre. Mientras estábamos así empecé a mover mis manos y las metí por debajo de su camisa, y a la vez la voz me estaba devorando el cuello y me di cuenta de que empezaba a hacer gemidos más fuertes que se mezclaban con las pulsaciones que venían de la sala y la mano firme se acercaba más y me acariciaba las braguitas, y yo me notaba el corazón cada vez más rápido mientras desabrochaba los botones de la camisa del fotógrafo. Me apartó la tela y así así, de golpe, me metió dos dedos y yo me estaba volviendo loca y cada vez jadeaba más fuerte. Le agarré la espalda con fuerza y le arañé, y él me empujaba contra la puerta y me oprimía los labios con los suyos, húmedos, confortables. Y le toqué por encima de los pantalones y la tenía dura, durísima, y dijo “Te quiero ver la cara cuando te folle” y noté cómo apartaba una mano y palpaba la pared buscando el interruptor. Oí un clic y una gran luz, y tuve que cerrar los ojos porque me dolía. Él me estaba tocando, me tocaba, y yo cada vez estaba más caliente, hasta decir basta, y poco a poco fui abriendo los ojos y veía el techo blanco, veía el techo blanco y la voz me metía los dedos y yo gritaba y pensaba que me moría. Y después de esa locura que no terminaba nunca y cada vez me acercaba más al límite me miró con esos ojos de cinco colores, de pronto me agarró fuerte con las dos manos y me subió en brazos, poniéndome contra la puerta que vibraba de lo fuerte que estaba la música, de forma que yo estaba más arriba que él, por encima de su hombro. Entonces pude ver la habitación y delante de nosotros delante de la puerta había una cama con una persona, había una persona tumbada en la cama sin deshacer, un chico tumbado recto en la cama con los brazos puestos a lo largo del cuerpo, el chico estaba pálido muy pálido y tenía los ojos cerrados, casi pensé “no puede ser” y la voz me desgarró las braguitas y me la metió hasta el fondo en un movimiento brusco, me empujó contra la puerta vi que al chico la cara se le marcaba, era como si el escultor hubiera continuado sacando el mármol más allá de lo necesario y tenía unas cuencas de los ojos muy hundidas, y las mejillas chupadas y una barbilla puntiaguda que apuntaba hacia arriba, era tan nítido y noté un dolor que significaba que me había tocado la pared del útero y la sacó poco a poco y me la volvió a meter, llevaba ropa negra elegante con un clavel en el ojal, y mientras me daba cuenta de todo esto un grito que me subía por la tráquea, más arriba, por la garganta y todavía más arriba y más agudo, en dirección al cerebro me desgarró la voz, el grito se desgarraba mientras el fotógrafo me clavaba con movimientos bruscos contra la puerta y al mismo tiempo yo gritaba sin interrupción el alcohol se me enfriaba en las venas, miraba aquel cuerpo inmóvil y me daba cuenta del detalle estúpido de sus zapatos brillantes, los zapatos de charol del cadáver que vi el sábado brillaban.

[revista completa]

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Acrocorinto © 2018 All Rights Reserved

http://acrocorinto.com/wp-content/uploads/2011/12/acrocorinto3.jpg

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress